Atunci cand molarul de minte (maseaua de minte) incepe sa erupa in cavitatea bucala, acest lucru poate provoca unele neplaceri. In cazul cel mai fericit, eruptia maselei de minte poate sa fie insotita de o simptomatologie stearsa si anume o simpla jena dureroasa. Din pacate, in cele mai multe cazuri, maseaua de minte ramane semi-inclusa, provocand infectii, durere si discomfort accentuat.
In cazul unei molar de minte semi-inclusa care provoaca durere, un medic dentist bun din Bucuresti iti poate propune extractia acestuia. Pentru a te pregatii de recuperarea postextractionala, in primul rand trebuie sa fii cat mai informat. In acest articol, iti propunem patru metode pe care le poti aplica pentru o recuperare post-extractionala cat mai usoara.
Evitarea alveolitei postextractionale
Dupa extractia maselei de minte, corpul tau va incepe sa se pregateasca pentru vindecare. Astfel, alveola postextractionala va fi protejata de un cheag de sange (cheag de vindecare). Este foarte important sa nu deplasezi cheagul de vindecare. Evita clatirea gurii cu putere, perierea zonei interpestiv, sau mestecarea alimentelor dure. Daca cheagul este desprins, osul va fi expus, astfel vindecarea se va produce mai greu si poate fi insotita de durere.
Dormi cu capul mai ridicat
In urmatoarele zile post interventie, incearca sa dormi cu capul mai ridicat pentru ca saliva sa nu stagneze in cavitatea bucala.
Aplica comprese cu gheata
In prima zi dupa extractia molarului de minte foloseste o punga de gheata invelita intr-un prosop. Pune punga de gheata pe partea cu extractia cate 10 minute din jumatate in jumatate de ora pentru a evita inflamarea excesiva zonei.
Evita sa ai gura uscata
In primele 2 zile dupa interventia chrurgicala incearca sa nu respiri pe gura. In cazul gurii uscate, pH-ul scade ceea ce favorizeaza dezvoltarea bacteriilor la nivelul cavitatii bucale avand ca rezultat aparitia infectiilor.

Din practica stomatologica curenta se poate observa ca majoritatea pacientilor pot reveni la rutina zilnica dupa cateva zile de la extractia molarului de minte. Daca in prima zi dupa extractie este normal ca pacientul sa resimta disconfort si durere, aceasta se va diminua treptat in cateva zile.
Iti recomandam sa consulti intotdeauna un medic stomatolog specialist in chirurgie dento-alevolara/ buco-maxilo-faciala pentru un tratament cat mai precis si corect. Pretul de extractie a maselei de minte poate varia in functie de experienta si de specializarea medicului ce efectueaza interventia chirugicala. Alege intotdeauna ca extractia unei astfel de masele sa se faca in deplina siguranta si intr-un mod cat mai eficient fara complicatii ulterioare. Pentru pretul extractiei unei masele de minte in clinica noastra poti consulta lista detaliata de aici.