Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este fabricat din titan, avand forma unui surub si este inserat la nivelul osului maxilar sau mandibular, in creasta alveolara si acoperit de gingie, reconstituind radacina dintelui pierdut. Acesta este 100% biocompatibil cu organismul uman fiind o descoperire extrem de importanta in stomatologia moderna, folosita in mod curent in clinicile dentare.

Ce rol are un implant dentar?

Odata inserat, implantul joaca rolul unei radacini dentare, pe care medicul poate construi cu ajutorul unui bont protetic, coroana dentara care va reconstitui morfofunctional spatiul edentat.

Un spatiu mare edentat (mai multi dinti alaturati lipsa) poate fi protezat cu ajutorul implanturilor, printr-o punte dentara care sa protezeze o edentatie de trei dinti cu doua implanturi inserate.

Avantajul oferit de implanturi este acela ca un pacient care si-a pierdut dintii posteriori de pe arcada (nu mai are ”legaturi”) pentru o lucrare fixa (punte dentara cu dinti stalpi), se poate bucura in continuare de confortul oferit de o lucrare fixa cu ajutorul implanturilor.

De ce sa alegi un implant dentar?

Fara indoiala, cel mai important avantaj al unui implant dentar este acela ca transmite forta masticatorie osului suport asa cum o face si un dinte natural. In acest fel, pacientul va simti rezistenta opusa la masticarea alimentelor asemanator cu cea a unui dinte natural. Inserarea unui impant dentar are o rata de succes de peste 97%, extrem de rare fiind cazurile cand acesta este respins de catre organism si doar in prezenta unor patologii asociate. Un implant dentar poate inlocui un dinte lipsa sau in cazul in care toti dintii maxilari sau mandibulari lipsesc, cu ajutorul a 4 sau 6 implanturi se poate face o protezare fixa. Numarul de implanturi care pot fi inserate depinde de starea osoasa a pacientului. Cu cat este efectuata mai repede protezarea postextractional, cu atat sansele de pastrare a osului sunt mai mari. Daca va aflati in situatia de a avea un dinte lipsa, implantul dentar poate reprezenta pentru dumneavoastra solutia de a va recastiga increderea in sine, in redescoperirea placerii de a manca ce doriti si sa va recapatati zambetul. Implanturile dentare sunt usor de mentinut, printr-o igiena dentara buna asa cum aveti grija si de dintii naturali.

Cum decurge inserarea implantului dentar?

Procedura prin care se insera implantul dentar este cea chirurgicala. Aceasta este o procedura complexa realizata in clinica CUBIC DENT de catre medicul chirurg cu specializare dento-alveolara cu pregatire in implantologie avand o experienta de peste 10 ani.

Pentru ca aceasta manopera chirurgicala sa decurga perfect este necesar ca un anumit protocol terapeutic sa fie urmat.

Cum sa te pregatesti pentru interventie, la ce sa te astepti in timpul interventiei, care pot fi problemele care pot interveni dupa inserarea unui implant dentar precum si informatii specifice ce descriu inserarea propriu-zisa a implantului poti afla din site-ul dedicat implantologiei din 2019.

Unde oferim serviciile noastre?

Clinica stomatologica din Bucuresti, sector 2 va asteapta cu servicii dedicate de implantologie in Bucuresti. Oferim servicii calitative de implantologie si protezare fixa cu ajutorul implanturilor de ultima generatie la un pret accesibil pacientilor nostrii. Pentru programari sau alte informatii, nu ezitati sa ne contactati.

De asemenea, puteti gasi mult mai multe informatii pe site-ul dedicat in exclusivitate implantologiei, updatat periodic cu stiri si mod de lucru conform inovatiilor din domeniu.

Implantul dentar MEGAGEN - Principalele AVANTAJE

Implantul dentar MEGAGEN eprezinta cel mai performant tip de implant al secolului 21, indicat in majoritatea cazurilor clinice. Acesta este creat special pentru a minimiza pierderea osului crestat cat si a ţesutului gingival moale. Principalele avantaje sunt:

 • retentie osoasa maxima
 • stabilitate si durabilitate in timp
 • permite inlocuirea oricarui tip de dinte
 • este rezistent in zona molarilor
 • rezultate foarte bune chiar si atunci cand osul nu este de cea mai buna calitate
 • estetica foarte buna

Implant dentar MEGAGEN – Promotie pe perioada limitata

Implant Megagen AnyOne – 2500 lei (include coroana dentara GRATUIT)
Implant Megagen AnyRidge – 3500 lei (include coroana dentara GRATUIT)
Oferta include:
 • Consultatie de specialitate de catre medicul chirurg
 • Planul de tratament individualizat
 • Interventia chirurgicala
 • Implantul dentar MEGAGEN
 • Capa de vindecare
 • Bontul de vindecare
 • Toate accesoriile de laborator

Tarifele afisate sunt aflate in promotie pentru o perioada limitata de timp. Pentru a beneficia de OFERTA, va rugam sa va programati online sau telefonic.

Cazuri clinice si articole de blog

Implant dentar

Caz clinic inserare implanturi si protezare pe implanturi

Cum sa ai grija de implanturile dentare?

Cat costa un implant dentar in 2021?

Tarife

Implant MEGAGEN Anyone

2500 lei

Implant ARDS

500 euro

Bont MEGAGEN Anyone standard – lucrare definitiva

450 lei

Bont ARDS standard lucrare – definitiva

110 euro

Aplicare capa de vindecare

100 lei

Os de aditie 0.5 g

500 lei

Os de aditie 2 g

1200 lei

Implant MEGAGEN Anyridge

3400 lei

Bont standard lucrare provizorie

60 euro

Bont MEGAGEN Anyridge standard – lucrare definitiva

110 euro

Bont perspnalizat zirconiu

230 euro

Aditie de os – manopera

400 lei

Os de aditie 1 g

750 lei

Os de aditie 5 g

1700 lei

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

Make an Appointment!

Aliquam ex sem, iaculis at interdum non, bibendum non est. In mi sapien, consequat ut consequat eget!

Submit request!

Intrebari frecvente

De sa alegi un implant dentar in Bucuresti?

Tratamentul de electie in cazul unui dinte lipsa este fara indoiala implantul dentar. Chiar si atunci cand vorbim despre un dinte intermediar si s-ar putea opta pentru o punte fixa pe dinti, prin inserarea unui implant, dintii adiacenti raman indemni, astfel durata lor de viata este crescuta. Cel mai important avantaj al unui implant dentar este acela ca transmite, ca si dintele natural, forta masticatorie osului suport. Astfel, pacientul  va percepe rezistenta opusa la masticarea alimentelor asemanator cu cea a unui dinte natural.

Care este rata de succes al unui implant dentar?

Implantul dentar este 100% biocompatibil cu organismul uman, fiind extrem de rare cazurile de respingere a acestuia, in special in prezenta unor boli asociate. La nivel global rata de succes a implantului dentar depaseste 97%  fapt ce il poate transforma intr-o solutie de tratament pe termen foarte lung.

Care sunt beneficiile unui implant dentar sector 2?

 • tratament de electie in unuia sau a mai multor dinti lipsa
 • durabilitate si stabilitate in timp
 • rata de succes de peste 97%
 • dintii vecini nu sunt afectati (raman indemni)
 • reda increderea de sine si ajuta la obtinerea unei stari optime de sanatate orala
 • prin coroanele dentare personalizate ce vor acoperi implantul se reface fizionomia naturala a dintilor pacientilor

Care sunt etapele de tratament pentru inserarea unui implant dentar?

Procedura prin care se insera implantul dentar este una strict chirurgicala. Pe scurt etapele procesului de inserare a unui implant dentar sunt:

 • Consultatie + plan de tratament personalizat
 • Inserarea propriu-zisa a implantului (in general, dureaza aproximativ 30-40 min)
 • Osteointegrarea (aproximativ 3-4 luni pentru integrarea implantului si vindecare osoasa)
 • Adaugarea bonturilor de vindecare
 • Adaugare bonturilor protetice
 • Atasare coroanei dentare pe implant

Care pot fi problemele care pot interveni dupa inserarea unui implant dentar?

In general, implantul dentar are extrem de putin contraindicatii absolute (ex. formatiuni patologice: chisturi, tumori; afectiuni osoase, diabet zaharat necontrolat). De asemenea in prezent, varsta pacientului nu mai reprezinta un impediment ca in trecut.

Riscurile care pot intervenii in timpul interventie si dupa aceasta:

 • infectii
 • afectarea structurilor anatomice din vecinatatea implantului (dinti vecini, vase de sange)
 • afectarea nervilor din vecinatatea implantului care pot cauza durere, amortirea zonei, senzatie de furnicaturi la nivelul dintilor naturali, gingiilor, buzelor sau obrazului
 • afectarea sinusului maxilar, atunci cand implantul este inserat la nivelul maxilarului superior

Cate tipuri de implant dentar exista?

 • implantul dentar ce inlocuieste un singur dinte
 • tipul Fast and Fixed bazat pe 4 sau 6 implanturi / arcada dentara
 • implanturi utilizate pentru protezele dentare mobile cu sistem de capse (ofera stabilitate similara unei lucrari protetice fixe).

Tratamentul de inserare a implantului dentar implica durere?

In clinica stomatologica CUBIC DENT din sector 2 Bucuresti, toate tratamentele efectuate nu implica resimtirea vreunui disconfort din partea pacientilor. Si in acest caz, se va folosi anestezic eficient pentru ca tu sa nu simititi nimic in timpul interventiei. Este insa posibil ca la cateva ore sa apara usor disconfort pe care il vei putea controla cu ajutorul indicatiilor si medicatiei prescrise de medicul specialist chirurg.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Ingrijite in mod corespunzator implanturile dentare pot dura toata viata. Este recomandat pe langa o buna igiena orala si cel putin 2 vizite regulate in cabinetul de medicina dentara

Cum ingrijesc implantul dentar?

Implanturile dentare beneficiaza de acceasi ingrijre ca si dintii naturali. Asadar, tratamentul de inserare a unui implant dentar realizat corect nu ar trebui să ridice probleme ulterioare. Pentru asta este necesar ca pacientul sa aiba igiena orala buna (periaj de două ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură precum și a dușului bucal).

Specialistii clinicii CUBIC DENT recomanda si vizitele periodice la medicul stomatolog pentru profilaxie si control.

Cat costa un implant dentar?

La fel ca orice interventie chirurgicala, sunt multi factori care pot determina pretul unui implant dentar. Experienta chirurgului, cursurile la care acesta a participat, localizarea clinicii dentare, tipul implantului, firma producatoare a implantului.

In functie de fiecare variabila, se stabileste pretul implantului. In momentul in care se alege un pret mic al implantului, trebuie sa va puneti o serie de intrebari, intrucat durabilitatea lui in timp poate scadea in timp si pot aparea complicatii, astfel incat in timp sa realizati ca veti ajunge la un pret mult mai mare decat cel stabilit.

De cele mai multe ori implantul dentar are un pret scazut atunci cand:

 • este de calitate indoielnica (implant dentar fabricat de firme nou infiintate fara istoric, sau implanturi dentare fabricate fara tehnologie de ultima generatie)
 • calitatea implantului este buna insa medicul stomatolog nu are multa experienta

Atunci cand compari diferite prețuri pentru inserarea unui implant dentar, este necesar sa tii cont de toate etapele tratamentului. Trebuie sa ai in vedere minim prețul șurubului, al bontului, al coroanei dentare cat si al biomaterialelor utilizate (unde este cazul).

Am afirmat inca de la inceput ca una dintre valorile noastre principale este calitatea tratamentelor dentare. Asadar, in clinica noastra nu vom folosi niciodata implanturi dentare de o calitate indoielnica doar pentru a oferi un pret mic pentru inserarea unui implant dentar. Am ales sa lucram cu implanturi dentare ce au un cost mediu pe piata si ofera o calitate si siguranta superioara pacientilor nostrii.  Pretul pentru inserarea unui Implant dentar MEGAGEN porneste de la 2500 lei si poate ajunge la 3400 lei in functie de tipul acestuia. Mentionam ca la inserarea a mai multor implanturi dentare poti beneficia de reduceri suplimentare.

De ce alegi CUBIC DENT

Medici Specialisti

Plata in rate

Dotari moderne si materiale de calitate

Sterilizare la cele mai inalte standarde

Calitatea, obiectivul nostru principal

Garantam tratamente fara durere