Ce este proteza dentara?

Proteza dentara mobila reprezinta solutie durabila si accesibila in cazul pacientii edentati total/ partial pe una sau ambele arcade. Lipsa dintilor creaza o stare de disconfort atat din punct de vedere social cat si in ceea ce priveste sanatatea intregului organism. Pierderea progresiva a dintilor duce la probleme ca:

  • afectarea vorbirii (pronuntiei cuvintelor)
  • probleme de ordin estetic
  • probleme psihosociale
  • alimentele nu pot fi mestecate corespunzator, ceea ce are ca rezultat final aparitia afectiunilor digestive

In ceea ce priveste stabilitatea protezei dentare aceasta poate fi buna daca este realizata corespunzator, astfel depinzand destul de mult de experienta medicului stomatolog cat si a tehnicianului dentar care o realizeaza.

Tipuri de proteze dentare

Protezele dentare pot fi totale (atunci cand toti dintii au fost extrasi) sau partiale atunci cand pacientul este edentat partial (mai sunt dinti prezenti).

Protezele dentare pot fi realizate din acrilat (proteza acrilica) sau din biodentaplast, un material inovativ care este mai confortabil pentru pacient, avand o usoara elasticitate si avand marginile mai subtiri. Avantajul principal pe care il prezinta protezele din biodentaplast este acela ca pacientul se obisnuieste mai repede cu proteza dentara, datorita elasticitatii care ii permite sa se aseze mai bine pe camp (maxilar sau mandibular).

In plus, igienizarea este mai buna datorita faptului ca nu este la fel de poroasa ca cea acrilica astfel incat nu capata un miros neplacut in timp. De asemenea, protezele partiale din biodentaplast necesita crosete (sisteme care ajuta proteza sa se prinda de dintii restanti) care pot fi concepute cu aceeasi culoare ca a dintilor sau pot fi transparente astfel gradul de estetica este unul crescut.

Protezele dentare injectate au avantajul ca nu contin monomer, astfel incat riscul de alergie este eliminat. Prin injectare, vizitele ulterioare ale pacientului pentru adaptarea protezelor in cabinetul stomatologic, scad (protezele acrilice sunt realizate prin fierbere) acestea fiind fidele amprentelor luate in cabinet.

Cazuri clinice si articole de blog

Proteze dentare mobile – tipuri si recomandari

Proteza dentara pe implanturi

Tarife

Proteza totala cu dinti din compozit

1000 lei

Proteza totala flexibila

1600 lei

Proteza patiala din biodentaplast

1600 lei

Proteza dentara Kemmeny

300 lei

Proteza scheletata cu 2 sisteme speciale

3200 lei

Proteza totala cu schelet metalic pe implanturi

2200 lei

Reparatie proteza

150 lei

Proteza totala din biodentaplast

1700 lei

Proteza partiala acrilica

900 lei

Proteza partiala flexibila

1400 lei

Sisteme speciale RCR cu capsa

350 lei

Proteza acrilica pe implanturi

1900 lei

Captusire proteza

200 lei

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

Make an Appointment!

Aliquam ex sem, iaculis at interdum non, bibendum non est. In mi sapien, consequat ut consequat eget!

Submit request!

Intrebari frecvente

Ce tipuri de proteze dentare exista?

In functie de numarul de dinti pe care ii inlocuiesc acestea pot fi:

  • Proteze dentare partiale: inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa
  • Proteze dentare totale: inlocuiesc toata dantura lipsa, mulandu-se perfect pe gingii

Din punct de vedere al mobilitatii, protezele dentare pot fi:

  • Proteze dentare mobile
  • Proteze dentare fixe
  • Proteze dentare mobilizabile

Cat costa o proteza dentara?

O proteza dentara clasica este potrivita pentru pacientii care doresc un tratament protetic de calitate, la un pret accesibil. Pretul unei proteze dentare variaza in functie de tipul acesteia, materialele folosite la confectionare cat si de experienta medicului stomatolog. In clinica stomatologica CUBIC DENT din sector 2 Bucuresti, pretul pentru o proteza dentara totala mobila moderna este de 1000 lei/ arcada.

Ce inseamna purtarea unei proteze mobile?

Primele zile cu o proteza dentara mobila vor insemna acomodarea pacientului cu noul tip de dentitie. Va recomandam ca inainte de luarea deciziei de a fi purtator de proteze mobile, discutati cu medicul dumneavoastra stomatolog pentru a intelege ce inseamna acest lucru. Pacientul trebuie sa stie ca pentru a se obisnui cu proteza trebuie sa prezinte o vointa suplimentara pentru a o purta. La inceput pacientul nu va simti gustul mancarii, va avea senzatia de corp strain si nu va putea sa vorbeasca repede.

Dupa aplicarea protezei, vor mai fi necesare alte vizite in cabinet pentru retusul acesteia (ajustari). In aceste sedinte se vor scurta marginile care deranjeaza pentru o complianta crescuta.

Cat dureaza o proteza dentara?

In ceea ce priveste durabilitatea, daca proteza este realizata din materiale de calitate, intr-un mod profesionist si ingrijita corespunzator poate fi folosita chiar si 10 ani. Daca ne referim la timpul necesar pentru a efectua restaurarea protetica, realizarea acesteia se efectueaza destul de repede (cateva sedinte).

De ce alegi CUBIC DENT

Medici Specialisti

Plata in rate

Dotari moderne si materiale de calitate

Sterilizare la cele mai inalte standarde

Calitatea, obiectivul nostru principal

Garantam tratamente fara durere